Bokningsregler

Bokningsregler för att bo på Falu Fängelse Vandrarhem

För att få ett bra och trivsamt boende för alla som kommer till vårt ”Fängelse”, har alla ”fångar” frigång och egna nycklar.

Om någon speciell överenskommelse inte träffats, gäller följande regler. (För konferenser och gruppbokningar gäller särskilda regler).

Bokning– Bokningen är bindande i och med att den bekräftas. Detta kan ske muntligt eller skriftligt. Du och Vandrarhemmet har därmed träffat ett avtal. Incheckning och Utcheckning- Rummet står till ditt förfogande från kl. 15.00 ankomstdagen. .Avresedagen måste du lämna rummet senast kl. 10.30. Rummet är reserverat för ankomst senast kl. 18.00. Räknar du med att komma senare, måste du meddela oss på förhand för att inte riskera att bädden hyrs ut till en annan gäst samt att erhålla en nyckelkod.

Avbeställning– Vid telefonbokning skall avbeställning ske senast kl. 18.00 dagen före ankomst.  Uteblir du utan avbeställning eller avbeställer du senare än kl. 18.00, får du betala för ett dygn. Vid onlinebokning gäller speciella regler. Se ”Bokningsvillkor” under ”Boka Boende”. Om vi har haft särskilda kostnader med anledning av din beställning, får du ersätta dessa.

Har du beställt för en bestämd tidsperiod men avreser före denna tids utgång, får du betala samma ersättning som vid sen avbeställning. Utöver priset för den tid du vistas på vandrarhemmet betalar du alltså för ytterligare ett dygn.

Minimumålder för bokning -För att boka/ingå avtal med oss måste man vara 18 år. Vid boende i större sällskap skall minst två personer vara fyllda 18 år, om ingen högre åldergräns anges på anläggningsinformationen. Legitimering sker vid ankomst. Uppfyllande av åldergräns är ett krav för att få tillträde till boendet. Vid större arrangemang kan andra åldersgränser förekomma, information om detta framkommer vid bokningstillfället.

Reception- och telefontider– Receptionen är öppen kl. 08.00 – 18.00, detta är även våra telefontider.

Inskrivning– Vid ankomsten ska du alltid skriva in dig i gästförteckningen, gäller även medföljande och barn.

Betalning– Betalning sker vid ankomsten eller i förskott. Vi tar förutom kontanter även de vanligaste kontokorten.

Rökning– Det är absolut förbjudet att röka i inomhus!

Städning– Städning ska ske vid avresa. Ej godkänd städning debiteras med 100:- per person. Mot en avgift på 60:- per person städar vi rummet åt dig. Städning beställer du vid ankomst.

Lakan– Gästen tar själv med sig lakan, eller hyr det av oss. Det är absolut förbjudet att använda sovsäck utan att använda underlakan! Om du sover utan lakan debiterar vi kostnaden för kemtvätt av täcke, kudde och överdrag.

Värdesaker– Vandrarhemmet tar inte ansvar för den egendom du förvarar på rummet.

Säkerhet– Huset är utrustat med automatiskt brandlarm. Du bör alltid ta reda på var nödutgångar, larmknappar och brandsläckare finns. Denna information i korridorerna samt på insidan av rumsdörrarna. Om du upptäcker brand så skall du trycka på de RÖDA larmknapparna. Upptäcker du brister i brandsäkerheten, ber vi dig att omgående anmäla detta till receptionen.

Skada/Ansvar– Du som gäst är ansvarig för skada som du själv eller dina gäster vållar inom vandrarhemmet. Skada som uppstår genom försummelse från vandrarhemmets sida ersättes.

Husdjur– Husdjur får du ha med dig om du kommit överens med oss om detta. Det kostar 50:-/ dygn
Husdjuren får naturligtvis inte vistas i sängarna, ej heller i gästköken.